مازندران تعامل فرهنگي گسترده‌اي با آسياي ميانه داشته است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، رحمت عباس نژاد، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران در آيين افتتاحيه سومين همايش بين المللي روابط بين فرهنگي جوامع عصر مفرغ آسياي ميانه گفت: جديدترين يافته‌هاي باستان شناسي در سال گذشته توسط پژوهشگران ايراني و فرانسوي نشان داده است در منطقه بليران آمل در حدود 30 هزار سال پيش انسان هاي پيش از تاريخ با شيوه جمع‌آوري غذا از محيط اطراف آشنا بودند و از ابزارهاي ساده سنگي استفاده مي‌کردند.

وي تاکيد کرد:غارهاي باستاني بهشهر ،نکا و غارهاي کلاردشت چالوس حضور انسان غار نشين به قدمت 8 تا 12 هزار سال پيش را ثابت کردند.

عباس نژاد خاطرنشان کرد: اين سرزمين در دوران روستا نشيني و نو سنگي، اعصار شهر نشيني اوليه ،مفرغ ،آهن و همچنين دوره هاي مختلف تاريخي، يکي از نقاط تمدن ساز و فرهنگ پرور محسوب مي شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان مازندران تصريح کرد:مازندران در طول دوران اسلامي با تکيه بر فرهنگ ايراني و اسلامي حيات اجتماعي، سياسي و اقتصادي پر رونق و تعيين کننده‌اي داشته است و اين اوج رونق و شکوفايي مربوط به دوران صفويه است.

عباس‌ نژاد با اشاره به اهميت استان مازندران گفت: مازندران امروزه نيز يکي از استان‌هاي مهم و تعيين کننده در استراتژي هاي سياسي، اجتماعي، توريسم، صنعت، اقتصاد ،کشاورزي، دريا و جنگل محسوب مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران در خصوص اهميت آسياي ميانه و حوزه درياي خزر در جغرافياي فرهنگي، سياسي و اقتصادي گفت: سرزمين‌هاي آسياي ميانه و حوزه درياي خزر در طول دوران گذشته بستر تحولات و رويدادهاي مهم تاريخي فرهنگي تجاري و حوادث تلخ و شيرين بوده است.

دبير کميته اجرايي سومين همايش بين‌المللي روابط بين فرهنگي جوامع عصر مفرغ آسياي ميانه يادآور شد: اين سرزمين از ديرباز اهميت اقتصادي، بازرگاني و فرهنگي داشته و در ميان عوامل گوناگون زبان فارسي و جاده بزرگ ابريشم نقش مهمي را در ايجاد پيوندهاي فرهنگي و اداري در ميان جوامع مختلف ايفا کرده است.

عباس‌نژاد متذکر شد: اين منطقه اکنون نيز کانون توجه طراحان و مجريان سياست‌هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جهان است، لذا مي‌توان آسياي ميانه و حوزه درياي خزر را به عنوان يک منطقه کلان طبيعي، فرهنگي و اقتصادي مورد توجه قرار داد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران اضافه کرد: بدون شک شناخت پيشينه و سابقه تمدني و فرهنگي، تاريخي، ادبي و هنري اين منطقه بزرگ کشورهاي منطقه را در دستيابي به اهداف منافع و مصالح مشترک ياري خواهد کرد.

وي افزود:در همين راستا تصويب و ايجاد دبيرخانه باستان شناسي حوزه خزر و پايگاه پژوهش‌هاي فرهنگي منطقه شمال ايران در جلسه هيات دولت به منظور مطالعه و پژوهش در باستان شناسي، مردم‌شناسي، زبان و گويش، هنرهاي سنتي محوطه ها و بناهاي تاريخي حوزه درياي خزر و آسياي ميانه از اقدامات مهم و برجسته به شمار مي‌رود.

عباس‌نژاد در پايان ضمن تشکر از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي کشور، استاني و محلي به ارائه پيشنهاداتي همچون مشارکت دانشگاه هاي کشورهاي منطقه در برگزاري سمينارها، کارگاه هاي آموزشي و سفرهاي علمي ، تدوين تفاهمنامه همکاري‌هاي مشترک، برگزاري نمايشگاه‌هاي تخصصي در زمينه هاي مختلف، فراهم کردن زمينه‌هاي پژوهش در حوزه هاي مختلف، مشارکت در برگزاري کنگره ها و همايش‌هاي علمي بين المللي و تلاش براي معرفي ابعاد مختلف و مشترک کشورهاي منطقه در مجامع بين المللي پرداخت./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388032734